-
Sätt ugnen på 180 grader.
-
Placera minimuffinsformar i en minimuffinsplåt.
-
Spara ca 10 st Dumle till senare, och hacka resten.
-
Smält smör och choklad i en mediumstor kastrull. Rör tills allt smält ihop.
-
Vispa i socker och låt stå i några minuter.
-
Tillsätt äggen, ett i taget. Vispa ordentligt efter varje ägg.
-
Sikta i mjöl, kakao och bakpulver och vispa tills allt är blandat.
-
Vänd ner hackad Dumle.
-
Skeda upp smeten i muffinsformarna, fyll dem till ca 2/3.
-
Dela dina 10 Dumle-godisar i 4 bitar vardera, och tryck ner en bit i varje muffins.
-
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter, de ska fortfarande vara en aning kladdiga när du tar ut dem.
-
Låt svalna i plåten i 5-10 minuter innan du flyttar över dem till ett galler och låter dem svalna helt.
-
Gör under tiden ganachen; smält ihop mörk choklad, Dumle och vispgrädde i en kastrull på låg värme. Rör till en slät smet.
-
häll sedan på lite ganache på varje minimuffins.
Snabbt och bra
Bra och snabb service