Ingredienser
Apelsin- och mandelmuffins
- Receptet ger 12 minimuffins
- 2 ägg
- 1 dl socker
- 80 g mandelmjöl
- 3 msk potatismjöl
- 1 dl mandelspån
- Rivet skal från en apelsin
- Florsocker
Gör såhär
-
Gör såhär
-
Sätt ugnen på 170 grader. Placera ut muffinsformar i bakplåtens fördjupningar.
-
Vispa ägg och socker pösigt. Smeten ska vara ljus och tjock.
-
Tillsätt rivet apelsinskal, mandelmjöl och potatismjöl. Se till att allt blir väl blandat.
-
Skeda eller spritsa ut smeten i muffinsformarna. Fyll formarna till 3/4.
-
Strö lite mandelspån över. Grädda små muffins ca 10-12 minuter, stora ca 18-20 minuter.
-
De ska ha rest sig och vara gyllenbruna. Kontrollera med en provsticka.
-
Låt dem svalna på ett galler och sedan kan du dekorera med siktat florsocker.
-
Originalrecept som vi ändrat lite i från Susanna Blakes bok ”Muffins och små pyntade cupcakes”
Mrs
Mycket snabb leverans av bra produkter. Jag fick bra hjälp innan köpet.